Kleur geven aan een gedicht

Lespakket Meer dan een rijtje woorden, groep 3/4 – les 2

Intro

Groep: groep 3/4
Tijdsduur: 60 minuten
Type: lesbezoek

U kunt navigeren naar de verschillende
onderdelen via het menu bovenaan
deze pagina.

Lesbrief (docentenhandleiding) en
overige lesmaterialen vindt u bij
downloads

Ging het in de vorige les over gedichten van leeftijdgenoten, in deze les gaat het over gedichten van onder andere Annie M.G. Schmidt en Alice Hoogstad. Na een korte terug verwijzing naar les 1 wordt Het meubilair van Annie M.G. Schmidt voorgelezen en gaat het erover dat er ook gedichten zijn die iets beschrijven dat niet echt bestaat. Vervolgens gaat het over een gedicht waarbij het niet zo gemakkelijk is om uit te vinden waar het over gaat. De leerlingen kijken naar illustraties bij de gedichten. Helpen die om het gedicht te begrijpen?
Aan de hand van het gedicht Spoken in het kasteel zien ze hoe en illustratie de sfeer van een gedicht kan veranderen. Daarnaast horen ze hoe de vertelstem en muziek van invloed zijn op de stemming. De les eindigt met een opdracht waarin ze zelf een gedicht gaan aankleden.

Downloads

Hieronder vindt u alle beschikbare downloads: lesbrief (docentenhandleiding), liedteksten, bladmuziek en werkbladen (indien van toepassing) voor deze lesmodule. Wilt u alle materialen in een zip bestand downloaden, dan kan dit .

Lesbrief (pdf)

Download hier